Ontlast door een opstelling!

Hoe werkt een 1-op-1 opstelling?

Stel je worstelt ergens mee. Dat kan op allerlei gebied zijn. Bijvoorbeeld je krijgt een bepaald project niet van de grond, een collega sluit je buiten, je hebt onenigheid met een familielid. Om de relevante feiten in de concrete situatie te verzamelen voer ik een kort gesprek met je. Vervolgens bepalen we wie er opgesteld gaan worden. Voor de 1-op-1 opstelling maak ik gebruik van een tafelmodel whiteboard en edelstenen. Ik vraag je een edelsteen voor jezelf te kiezen en een steen voor iedere andere op te stellen persoon. Je plaatst deze stenen op het whiteboard en met een zwarte stift teken je bij elke steen een neus zodat duidelijk is wat de kijkrichting van een ieder is. Op deze manier visualiseer je hoe de situatie voor jou nu is. We kijken hiernaar en ik pleeg de nodige interventies waarbij jij vooral je ‘eigen’ steen in de gaten houdt en ik aandacht geef aan de overige stenen. We werken zo toe naar het moment van inzicht en ronden de opstelling af.

Wil je dit ook wel eens ervaren? Bel me voor een afspraak!